Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii vor putea sesiza problemele din troleibuz în regim online – Iată cum

© Sputnik / Miroslav Rotaritroleibuz
troleibuz - Sputnik Moldova
Abonare
Începând de astăzi pasagerii care vor călători cu transportul electric municipal vor putea sesiza on-line problemele apărute în timpul călătoriei, iar administrația Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” va putea prelua datele în timp real pentru a soluționa problemele cât mai repede.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Astfel, în toate troleibuzele, în locuri vizibile, au fost instalate stickere cu QR coduri, care pot fi scanate de pasageri cu ajutorul telefonului mobil. După scanarea codului se va face o redirecționare către un document Google docs (formular Google), unde se va completa: numărul unității de transport, ora și problema apărută.

Documentul respectiv va putea fi transmis prin e-mail în adresa RTEC pentru procesare. Pasagerii pot informa despre probleme privind respectarea graficului de către troleibuze, diverse incidente cu implicarea personalului, accidente rutiere etc. Autorul petiției se poate legitima indicând numele, prenumele sau poate rămâne anonim.

Șeful Î.M. „Regia Transport Electric”, Dorin Ciornîi, a declarat că inițiativa QR code vine să creeze un dialog constructiv cu pasagerii, iar scopul este de a îmbunătăți serviciile prestate de către întreprindere.

Potrivit sursei citate, aplicația a apărut ca urmare a unei solicitări din partea primarului general interimar, Ruslan Codreanu și în comun cu Direcția generală transport public și căi de comunicații.

„Mulțumesc pentru astfel de inițiative și-i îndemn și pe alți șefi de întreprinderi, de direcții, preturi, să vină cu idei similare, ca să demonstrăm că suntem transparenți, lucrăm pentru oameni și nu în detrimentul lor și ascultăm orice sesizare și plângere care vinde din partea locuitorilor municipiului Chișinău”, a declarat Ruslan Codreanu.

Menționăm că QR – coduri sunt instalate în 313 unități de transport ale RTEC.

Fluxul de știri
0