Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova va avea drumuri mai bune: Iată ce a decis Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariDrum, reparație - Imagine simbol
Drum, reparație - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia de alocare a banilor pentru programul „Drumuri Bune 2” a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. În cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an vor fi construiți circa 2.600 km de drum – cu 1.000 km mai mult decât anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2.7 miliarde de lei.

Pentru reparaţia periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor, în Bugetul de stat pentru anul curent sunt planificați 1.7 miliarde de lei.

Drum distrus - Sputnik Moldova
Societate
Două drumuri naționale vor fi reabilitate cu sprijinul Chinei

Din acești bani vor fi reparate drumurile în peste 1.000 de localităţi din țară, conform propunerilor autorităţilor publice locale.

Totodată, pentru drumurile publice naţionale vor fi alocați din Fondul Rutier peste un miliard de lei. Aproximativ jumătate din sumă, peste 498 de milioane de lei, va fi utilizată pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale.

Pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor şi construcții inginereşti (poduri și pasaje peste cale ferată), sunt prevăzuți circa 326 de milioane de lei. Iar pentru extinderea drumurilor naţionale: proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor sunt preconizați 20 de milioane de lei.

Anul trecut, în cadrul Programul național „Drumuri bune” au fost reabilitați circa 1.600 km de drum în 1.200 de localități. Suma totală a investițiilor a constituit într-un final peste 1.9 miliarde de lei (iniţial suma anunţată era de 1.6 miliarde), bani alocați din Fondul rutier şi din Bugetul de stat.

Fluxul de știri
0