Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul va organiza evenimente de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl

© Sputnik / Miroslav Rotaricabinetul de miniștri
cabinetul de miniștri  - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Planul manifestărilor consacrate Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl şi ale altor avarii nucleare, marcată anual la data de 26 aprilie.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Documentul include o serie de acțiuni, care vor fi organizate atât în municipiul Chişinău, cât şi în localitățile din ţară.

În Capitală, ziua va începe cu Marşul Memoriei, depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi cu un miting de comemorare la Memorialul Victimelor Catastrofei de la Cernobîl.

Centrala Nucleară de la Cernavodă - Sputnik Moldova
Cinci mari diferențe între Cernavodă și Cernobîl

De asemenea, pe parcursul anului 2019 urmează să fie instalate plăci comemorative consacrate eroismului participanţilor la lucrările de lichidare a consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în localităţi din UTA Găgăuzia (Comrat, Ceadîr-Lunga), Şoldăneşti, Taraclia, Briceni, Sîngerei şi Străşeni.

Planul de acţiuni mai prevede editarea unei cărţi consacrate eroismului şi memoriei participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl şi ale altor avarii nucleare.

Totodată, Guvernul va continua să ofere ajutor material anual familiilor participanţilor decedaţi în acţiunile de lichidare a consecinţelor avariei de la Cernobîl și persoanelor cu dizabilități în urma catastrofei. Aceștia vor beneficia și de asistența medicală necesară.

În acest an, se împlinesc  33 de ani de la producerea accidentului nuclear de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. La lichidarea consecinţelor catastrofei au participat peste 3500 de cetăţeni ai Republicii Moldova.

 

Fluxul de știri
0