Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Moldova a rămas fără o biserică veche de câteva secole

CC0 / Pixabay / 12019 / Пожар
Пожар - Sputnik Moldova
Abonare
În raionul Hâncești a ars un monument de arhitectură cu o vechime de câteva secole.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. În satul Cotul Morii din raionul Hâncești, flăcările au mistuit biserica veche care, potrivit unor surse, avea aproape patru sute de ani.

Biserica de lemn Ciutești, Nisporeni - Sputnik Moldova
Biserica albă din Ciutești, Nisporeni - o relicvă a istoriei care devine ruină

Sfântul locaș construit din lemn purta numele Sfântului Trofim și, de-a lungul anilor, a trecut prin mai multe inundații, însă în fața focului nu a mai rezistat.

Potrivit presei locale, incendiul care a mistuit biserica a pornit de la o grămadă de iarbă uscată căreia îi dăduse foc un sătean din vecinătate. Biserica din lemn care a ars avea statut de monument de importanță națională.

În secolul XX biserica a fost închisă de către reprezentanții puterii sovietice. Astfel, mulți ani la rând, acolo nu a fost oficiat serviciul divin. După anul 1991, în Cotul Morii a fost construită o nouă biserică, iar în cea veche așa și nu s-au mai ținut slujbe. Acum, din cauza neatenției unei singure persoane, din vechiul locaș de cult au rămas doar tăciunii.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0