Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarație de ultimă oră a PSRM cu privire la situația politică din țară

© Sputnik / Miroslav RotariSala de ședințe a Parlamentului
Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM anunță pașii de mai departe pe arena politică și condițiile în care pot fi începute negocierile cu privire la formarea unei coaliții în Parlament.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a convocat ședința Comitetului Executiv Politic al formațiunii pentru a discuta situația politică post-electorală care s-a creat în țară și acțiunile ce urmează să fie întreprinse de către partid în continuare.

Comitetul Executiv Politic a examinat și a luat act de toate evenimentele care au avut loc până în prezent, în special invitația din partea PSRM și refuzul formațiunilor constituente ale Blocului ACUM de participare la dialogul privind depășirea crizei politice, consultările forțelor politice cu președintele Republicii Moldova atât în mod separat, cât și în format larg.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Data la care va fi anunțată formarea unei coaliții în Parlament

PSRM, ca forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni ai țării - peste 440 de mii de persoane, a reiterat necesitatea identificării unei soluții pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului și cetățenilor săi. În același timp, Comitetul Executiv Politic al PSRM subliniază faptul că acest deziderat nu poate fi realizat cu orice preț politic pentru formațiune și contrar obiectivelor de bază ale PSRM.

”Partidul Socialiștilor reiterează faptul că își propune drept prioritate anume agenda următoarei guvernări, ce concret urmează a fi realizat pentru oameni în domeniul social și economic, care acțiuni se impun pentru lupta anticorupție, ce trebuie de făcut pentru a consolida instituțiile statului și doar după aceasta - structura și forma guvernării, care la fel sunt foarte importante”, menționează formațiunea într-un comunicat.

Potrivit PSRM, în cazul în care nu se va putea avansa pe marginea acestor subiecte în viitorul apropiat, PSRM nu vede altă soluție decât organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Comitetul Executiv Politic a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

Fluxul de știri
0