Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegătorul ucrainean trebuie să se gândească cum va trăi după prezidențiale

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaAlegeri prezidențiale în Ucraina
Alegeri prezidențiale în Ucraina - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul și jurnalistul Iuri Svetov spune la ce poți să te aștepți de la turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. După ce a fost numărată cea mai mare parte a votrilor, în turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina vor concura Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko.

Petro Poroșenko - Sputnik Moldova
Peste 80 la sută din ucraineni dezaprobă activitatea lui Petro Poroșenko

Dacă Zelenski a ieșit imediat pe primul loc, la cel de al doilea loc au fost doi pretendenți: Petro Poroșenko și Iulia Timoșenko, însă aceasta a cedat până la urmă în fața actualului președinte.

„Noi trebuie să apreciem obiectiv ceea ce a reușit Poroșenko. Ratingul său prezenta câteva procente, el a rezolvat problema primului tur și a reușit să iasă în turul doi, ceea ce Timoșenko și alți candidați nu au reușit. Poroșenko a fost capabil să găsească anumite metode de abordare a alegătorilor, iar aceștia l-au adus în turul doi”, a declarat Svetov pentru Sputnik.

Potrivit politologului, următoarele trei săptămâni vor fi decisive pentru actualul președinte al Ucrainei, deoarece acesta va trebui să încerce să schimbe situația în favoarea sa.

„Acum alegerea este simplă: sau Zelenski, sau Poroșenko. Și aici deja alegătorul ucrainean este cel care trebuie să se gândească la realitate, la ce va fi cu el, cum va trăi. Din punctul meu de vedere, Poroșenko va fi cel care va câștiga alegerile”, a conchis Svetov.

Cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina se va desfășura pe 21 aprilie.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0