Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Cauza prăbușirii avionului coproprietarei companiei aviatice S7: Detalii

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyНа месте крушения малайзийского самолета Boeing 777 в районе города Шахтерск Донецкой области
На месте крушения малайзийского самолета Boeing 777 в районе города Шахтерск Донецкой области - Sputnik Moldova
Abonare
Natalia Fileva, coproprietara uneia dintre cele mai mari companii aeriene din Rusia, a murit după ce avionul său s-a prăbușit în Germania.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Principala ipoteză a prăbușirii avionului privat Epic-LT, la bordul căruia se afla coproprietara companiei aeriene S7 Natalia Fileva și tatăl acesteia, este o eroare de pilotaj, scrie RIA Novosti cu referire la surse media din Rusia.

Potrivit unor informații, femeia de afaceri în vârstă de 55 de ani a preferat să zboare cu aparatul de zbor respectiv, cu șase locuri, deoarece avionul reactiv cu două motoare Gulfstream G550 cu care călătorea de obicei nu ar fi putut ateriza pe pista aeroportului Egelsbach, care are o lungime de doar 1,5 km.

Se presupune că în timpul aterizării pilotul Andrei Dikun a redus viteza până la un nivel critic ceea ce a făcut ca avionul să cadă într-o rotație plată. Într-o clipă, pilotul a pierdut controlul asupra aparatului de zbor, după care a urmat prăbușirea.

Până la acel moment, pilotul nu a raportat despre existența unor probleme la bord. Apropiindu-se de Egelsbach, el a cerut permisiunea de aterizare, informând că a deconectat sistemul de radiolocație și că a trecut la zborul vizual. Aeroportul nu era dotat cu sisteme moderne de control al momentului aterizării. Totodată, vizibilitatea și condițiile meteo îi permiteau pilotului să controleze situația și să realizeze manual manevrele de aterizare.

Peste opt minute după ce a făcut legătura cu aeroportul, aparatul de zbor s-a prăbușit pe un teren privat, la câțiva kilometri de aeroport. Avionul s-a aprins momentan astfel încât, chiar dacă persoanele aflate la bord au supraviețuit în urma căderii, ele au ars de vii.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0