Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

BAC 2019: Lista centrelor de bacalaureat, aprobată - detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lista centrelor de bacalaureat a fost aprobată pe 1 aprilie de membrii Comisiei Naționale de Examene - iată câte vom avea.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019 a fost aprobată. Ședința Comisiei Naţionale de Examene a avut loc pe 1 aprilie și a fost prezidată de ministrul Educației, Monica Babuc.

Examen - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
BAC 2019: Ministerul Educației a făcut public orarul examenelor de absolvire

Astfel, absolvenţii treptei liceale vor susţine examenele de bacalaureat în 92 Centre de bacalaureat, dintre care 62 centre în raioane şi 30 în Capitală. Acestea au fost instituite conform Regulamentului cu privire la examenul naţional de Bacalaureat. Toate centrele de bacalaureat din Capitală vor fi create în licee teoretice.

Precizăm că examenul de bacalaureat, anul de studii 2018-2019, va avea loc între 4 şi 21 iunie 2019.

Comisia Națională de Examene a decis instituirea a două Centre Republicane de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, care:

  1. sunt capabile să asigure condiţii pentru desfăşurarea activităţii Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen;
  2. sunt dotate cu camere de monitorizare video în toate cabinetele, inclusiv în holurile instituțiilor;
  3. au condiţii de păstrare, în securitate, a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor, inclusiv condiţii tehnice şi comunicaţionale de activitate a echipei care va stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la fiecare disciplină de examen și va scana testele de examen la fiecare disciplină de examen.

Important pentru elevi și părinți: Supraveghere video și detectoare de metale la BAC>>>

În sesiunea 2019 a examenelor de bacalaureat au fost înregistrați 17 442 de candidați, dintre care 2 405 (13,79 %) sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.

Fluxul de știri
0