Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Zâmbiți cât mai des! Iată efectele miraculoase ale zâmbetului asupra sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Umorul de calitate, lipsit de sarcasm otrăvitor ajută la afirmarea și îmbunătățirea relațiilor dintre oameni, precum și la ameliorarea stresului. De această părere este psihologul Zinaida Gribincea, care afirmă că dacă zâmbești mai des, atunci cu siguranță te vei simți mai bine și, în consecință, oamenii îți vor observa dispoziția și o vor reflecta spre tine.
Zâmbiți cât mai des! Iată efectele miraculoase ale zâmbetului asupra sănătății

Simțul umorului este o trăsătură apreciată în zilele noastre. De regulă, persoanele care au simțul umorului atrag lucruri frumoase și îi încarcă pe cei din jurul lor cu energie pozitivă.

Specialiștii sunt de părere că zâmbetul și simțul umorului au o strânsă legătură cu starea psihică, fizică și cu longevitatea vieții unei persoane.

"Oamenii care au simțul umorului sunt oameni fericiți, încrezători în forțele proprii, care au o perspectivă în viață. Este plăcut să fii în compania unui om glumeț din fire, deoarece automat energia lui se reflectă asupra dispoziției celor din jur. Totodată, umorul este esențial din punct de vedere social. Un om care are această calitate se integrează mai ușor în grupuri sociale", spune psihologul Zinaida Gribincea.

Este forte important să știm să ne adaptăm situațiilor pe care viața ni le oferă și să nu percepem evenimentele într-o manieră atât de personală. Trebuie să vedem jumătatea plină a paharului, știind că nu evenimentele în sine contează, ci modul în care noi le interpretăm.

"Este bine să râdem ori de câte ori viața ne oferă surprize plăcute sau mai puțin plăcute. Oamenii care știu să zâmbească pe seama faptelor ce li se întâmplă, de fapt, sunt oameni foarte pozitivi și optimiști, care nu se lasă influențați de evenimente negative", a subliniat Gribicnea.

Psihologul spune că autoironia este o calitate foarte bună, deoarece ajută să vedem părțile amuzante din situații mai puțin plăcute și să râdem chiar și atunci când nu avem chef.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0