Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo în Moldova: Vremea se strică în această după-amiază

© Sputnik / Miroslav RotariВетер
Ветер  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cod galben de vânt puternic. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această dimineață cod galben de intensificări ale vântului pe întreg teritoriul țării. Avertizarea meteo va intra în vigoare în a doua parte a zilei.

Жара - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Fără glumă - Vine vara

Astfel, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.  

În condițiile de vânt puternic sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii, se pot rupe crengi şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi. De asemenea, este  posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, legarea viţei de vie pentru evitarea ruperii coardelor; evitarea folosirii focului deschis.

Fluxul de știri
0