Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miracol: Un copil s-a născut la două luni după moartea mamei sale

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Adrian Dreßler / Новорожденный, архивное фото
Новорожденный, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie aflată în moarte cerebrală, menținută în viață artificial timp de aproape două luni, a dat naștere unui băieţel. Bebeluşul a fost descris ca un „copil-miracol” după nașterea sa prin cezariană.

BUCUREŞTI, 31 mart – Sputnik, Doina Crainic. Medicii portughezi au reușit să menţină viața unui făt a cărui mamă s-a aflat în moarte cerebrală aproape două luni, relatează Sputnik France cu referire la portalul portughez Record.

Maternitate, naștere - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Așa ceva nu ai mai văzut - A mai născut doi copii… peste 26 de zile de la prima naștere

Catarina Sequeira, în vârstă de 26 de ani, din Portugalia, a suferit un atac de astm când se afla în a 19-a săptămână de sarcină. S-a aflat în comă, dar moartea cerebrală a fost declarată câteva zile mai târziu.

Tânăra a fost menţinută în viață în mod artificial timp de 56 de zile. Doctorii au stabilit o dată pentru efectuarea operației de cezariană, dar, deoarece pacienta prezenta semne de „dificultăţi de respiraţie”, au decis să facă operaţia cu o zi mai devreme decât era planificat.

„Copilul nu a avut de suferit, dar au existat unele probleme (…) şi s-a decis să aibă loc naşterea”, a declarat obstetricianul Marina Moucho, citat de Record.

Medicii de la spitalul din Sao Joao au spus că bebelușul, care a primit numele de Salvador şi care cântărea 1.7 kg la naștere, este la fel de sănătos ca „orice alt copil născut prematur, aflat la acelaşi stadiu al sarcinii”.

Cotidianul portughez CM Jornal a relatat că tatăl copilului a dat asigurări că va avea grijă de acest „copil-miracol”.

În iunie 2016, un caz similar a avut loc în Portugalia. Un bebeluș s-a născut în timp ce mama lui se afla în moarte cerebrală din februarie.

Fluxul de știri
0