Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Revoluționar: Rusia dezvoltă o inovaţie pentru călătoriile în Spațiu - Video

© Photo : Roscosmos / Accesați arhiva multimediaLansarea rachetei Soyuz
Lansarea rachetei Soyuz - Sputnik Moldova
Abonare
O companie rusească dezvoltă o inovaţie revoluţionară în domeniul spaţial, proiect care va schimba complet modul de viaţă al cosmonauţilor aflaţi în misiuni spaţiale.

BUCUREŞTI, 31 mart – Sputnik, Doina Crainic. O companie rusească a început să dezvolte o mașină de spălat care va putea fi utilizată în timpul expedițiilor spaţiale. Acest proiect rusesc este cu adevărat ambițios.

Учения Оперативной группы российских войск в Приднестровье - Sputnik Moldova
Legendarul automat rusesc Kalashnikov, testat cu foc - Video

Compania rusească RKK Energia, care construiește și nave spațiale Soyuz, dezvoltă o mașină de spălat destinată utilizării pe orbită, potrivit Sputnik France

Acest proiect va schimba complet modul de viață al cosmonauţilor aflaţi în misiuni spaţiale, deoarece astăzi aceştia sunt forțaţi să-și schimbe des hainele și să scape de rufe murdare depozitându-le și aruncându-le cu alte deșeuri. Înapoi pe Pământ, odată ce nava spaţială intră în atmosferă, aceste deșeuri se dezintegrează.

„Pentru viitoarele expediții lunare și alte dispozitive interplanetare, RKK Energia a început dezvoltarea unei mașini de spălat spaţiale”, precizează compania pe canalul de YouTube.

Detaliile acestui proiect nu sunt cunoscute în prezent, dar este sigur că specialiștii vor folosi tehnologia de reutilizare a apei, potrivit presei rusești.

Într-un articol redactat de cercetătorii de la RKK Energia, publicat în 2017, aceștia recomandă, pentru spălarea în Spaţiu, utilizarea dioxidului de carbon, care poate fi transformat în lichid sub presiune.

Meteorit - Sputnik Moldova
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos

În plus, Energia intenționează să comande şi dezvoltarea unui aspirator spațial. Dispozitivul va putea aspira praful, fire de păr, mici cabluri, picături, firimituri etc. Acesta va fi inițial folosit pe Staţia Spaţială Internaţională, dar mai târziu va putea fi utilizat în timpul zborurilor spațiale mai lungi, precum și pe baze lunare sau marțiene.

Anul trecut, Institutul de Cercetări și Ingineria Materialelor din Moscova a anunțat începerea dezvoltării unor instalații sanitare și igienice, inclusiv un duș, o saună și o chiuvetă pentru zborurile spațiale.

Fluxul de știri
0