Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri în Ucraina: Rezultate exit-poll - cine trece în turul doi

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaМужчина изучает бюллетень в кабинке для голосования на президентских выборах на одном из избирательных участков Киева
Мужчина изучает бюллетень в кабинке для голосования на президентских выборах на одном из избирательных участков Киева - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost făcute publice primele rezultate ale exit-poll-ului după închiderea secțiilor de votare.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Potrivit rezultatelor exit-poll, realizat la comanda posturilor de televiziune 112 și NewsOne, favoritul cursei este Volodimir Zelinksi - cu 30,7 la sută, fiind urmat de Petro Poroșenko - 18,6 la sută, iar pe locul trei se poziționează Iulia Timoșenko cu 13,9 la sută.

Potrivit sondajului exit-poll, realizat la comanda postului de televiziune 1+1, Zelenski acumulează 30,1 la sută, Poroșenko – 18,5 la sută, iar Timoșenko – 14 la sută.

”Exit-poll-urile, care anunță trecere lui Petro Poroșenko în turul doi, conform aprecierilor și studiilor noastre, nu corespund realității. E un exit-poll realizat la comandă, manipulatoriu... E un lucru cu totul manipulator și lipsit de onestitate... Aceste exit-poll-uri sunt îndreptate spre dezorganizarea echipei noastre și spre capacitatea de a apăra rezultatele alegerilor, a declarat Timoșenko în cadrul unui briefing, imediat ce au fost anunțate primele cifre ale sondajelor de la urnele de vot.

În cazul în care niciunul dintre candidași nu va acumula peste 50% din numărul de voturi, atunci va fi organizat turul doi al alegerilor prezidențiale care ar urma să aibă loc pe 21 aprilie.

Fluxul de știri
0