Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Alegeri prezidențiale în Ucraina: Iată cum votează alegătorii în Kiev - Video

Abonare
Cetățenii ucraineni urmează să facă o alegere politică având, de această dată, o listă extrem de lungă de candidați.

În buletinul de vot au fost incluși numele celor 39 de candidați care luptă pentru scaunul de președinte al Ucrainei. În cadrul secțiilor de votare se află observatori internaționali acreditați și reprezentanți ai societății civile care monitorizează procesul electoral. Comisia Electorală Centrală va anunța datele rezultatelor alegerilor până pe data de 10 aprilie. În cazul în care un niciun candidat nu va acumula mai mult de 50% din numărul de voturi, pe data de 21 aprilie se va desfășura cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Amintim că astăzi, 31 martie, în Ucraina se desfășoară alegerile prezidențiale. Cu o săptămână înainte de alegeri, în fruntea clasamentului se afla showmanul Vladimir Zelenski care a atins un rating de peste 30%. Actualul șef de stat, Petro Poroșenko, se bucură de susținerea a circa 17 la sută dintre cetățeni, liderul partidului Batkivșcina, Iulia Timoșenko - 12,5%.

Cetățenii ucraineni care locuiesc sau se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova pot alege la ambasada țării lor la Chișinău și la consulatul din Bălți.

Fluxul de știri
0