Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ora Pământului 2019: Gest simbolic făcut de Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pentru al 11-lea an consecutiv, Republica Moldova participă la acțiunile dedicate Orei Pământului.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Ora Pământului 2019 fi marcată și de Guvern printr-un gest simbolic. Astăzi Casa Guvernului va rămâne fără lumină timp de o oră - în intervalul 20:30 și 21:30. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prin această acțiune Executivul reconfirmă atenția pe care o acordă problemelor de mediu și de eficiență energetică.

Час Земли в Москве - Sputnik Moldova
Video
"Ora Pământului" la Moscova

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea mondială marchează Ora Pământului. Evenimentul constă în deconectarea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru sensibilizarea societății asupra problemelor de mediu, cum ar fi consumul irațional de energie electrică, care este una dintre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani.

Pentru prima dată Ora Pământului а avut loc în 2007 la Sydney, Australia. Atunci, 2 milioane de persoane au deconectat concomitent luminile și aparatele electrice în semn de susținere а acțiunilor împotriva încălzirii globale și a schimbărilor climatice.

Republica Moldova s-a alăturat acestui eveniment începând cu anul 2008.

La ediția din anul trecut, peste 7000 de orașe din circa 180 de țări au stins luminile de Ora Planetei.

Fluxul de știri
0