Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Haos în Franța: Gaze lacrimogene, împotriva Vestelor Galbene - Live

© REUTERS / PHILIPPE WOJAZERПротест "желтых жилетов" в Париже
Протест желтых жилетов в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
Haos pe străzile din Paris: Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva participanților la acțiunile de protest ale Vestelor Galbene.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva participanților la acțiunile de protest ale Vestelor Galbene, informează RIA Novosti.

Una din manifestații a fost demarată în zona Gării de Est. Când protestatarii au ajuns pe faleza François Mitterrand, a avut loc o mica busculadă – câteva persoane au arunca cu sticle și cutii în polițiști. Forțele de ordine au reacționat cu gaze lacrimogene.

​Incidentul a fost epuizat, iar coloana și-a continuat deplasarea spre punctul final - piața Trocadéro.

De această dată manifestația are loc sub genericul „Un acoperiș pentru fiecare”. Printre revendicările participanților este și accesul echitabil la spațiu locativ. În afară de aceasta, demonstrații poartă pancarte prin care cer organizarea unui referendum și realizarea unei reforme constituționale.

O altă acțiune de proteste urmează să aibă loc în piața Châtelet. Vestele Galbene urmează să protesteze pe Montmartre, dar și să se adune la o acțiune neautorizată în piața Bastiliei.

Anterior, autoritățile au interzis desfășurarea întrunirilor publice ale Vestelor Galbene în Champs-Élysées și în perimetrul care include reședința prezidențială și sediul Adunării Naționale.

Fluxul de știri
0