Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ora Pământului 2019, în Moldova: Iată cum poți participa la acțiune

© Photo : SHSVioleta Bălan
Violeta Bălan - Sputnik Moldova
Abonare
Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Moldova marchează astăzi Ora Planetei: Iată cum poți participa la acțiune

Ora Pământului constă în deconectarea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cît şi de către instituţii şi unități economice.

"În 2018 temperatura medie anuală a aerului a constituit de la +9,8 până la +12 ceea ce înseamnă că a fost depășită norma cu 1,2 sau 2,1 grade Celsius. Valoarea medie a temperaturilor anuale crește pe an ce trece", a menționat Violeta Balan, directorul interimar al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

În acest context, Violeta Bălan, îndeamnă cetățenii să utilizeze echipamente eficiente în consumul energiei electrice și să participe pe la cea mai mare acțiune de mediu "Ora Pământului".

Evenimentul se va desfășura pe 30 martie, la ora 19.00, în scuarul de pe Strada Pietonală. Cei prezenți vor fi informați despre inițiativa globală de mediu, despre importanța atenuării fenomenului schimbărilor climatice și protecției mediului, iar în intervalul de timp între ora 20.30 - 21.30, când vor fi deconectate luminile din perimetrul străzii pietonale, vor asculta muzică relaxantă de chitară, un colaj de muzică la acordeon, vor urmări un spectacol de foc, precum și vor admira  Orchestra "Model" a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0