Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri: Relația dintre Maia Sandu și Iurie Leancă și milionul de la Soros – Video

© Photo : Guvernul RomânieiVizita premierului Victor Ponta la Chișinău, 10 octombrie 2014
Vizita premierului Victor Ponta la Chișinău, 10 octombrie 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Iurie Leancă s-a referit în cadrul unui interviu oferit pentru TVR Moldova la relația sa cu Maia Sandu și l-a milionul de dolari pe care i l-a transmis de la George Soros.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Rugat să se refere la relația lui cu liderul PAS, Maia Sandu, Iurie Leancă a declarat că are o comunicare bună cu această, mai ales că atunci cânt aceasta era ministru al Educației l-a îndemnat pe George Soros să-i dea un milion de dolari pentru ministerul ei.

Mai mult, întrevederea pe care Leancă a avut-o cu Soros s-a desfășurat chiar în apartamentul de la New York al miliardarului.

"Cu Maia Sandu nu am o problemă de comunicare. Am fost în aceeași echipă. Ne-am susținut și, în special, eu am susținut-o foarte mult în calitate ei de ministru al Educației. Și cu bani de la Soros, apropo. Când am fost la el în apartament, la New York, m-a întrebat: "Cu ce pot să ajut. Uite îți dau un milion de dolari". Am zis: hai pentru educație. Și o parte s-au dus pentru specialiști să ajute cu curriculara la Ministerul Educației, și o parte s-a dus pentru clase moderne pentru 11 sau 12 școli din Republica Moldova, selectate de către Fundația Soros", a declarat Iurie Leancă.

Fluxul de știri
0