Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua în care UK trebuia să iasă din UE - 29 martie aduce un alt vot în loc de Brexit

CC0 / Pixabay / stux / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
În urmă cu doi ani, guvernul britanic a invocat articolul 50, începând numărătoarea inversă până la ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Termenul limită s-a încheiat, fără a se materializa râvnita ieşire. În schimb, 29 martie aduce un nou vot cu privire la Brexit.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Într-o lume perfectă, susţinătorii ieşirii ar fi sărbătorit realizarea visului lor, recâştigarea independenței Marii Britanii faţă de birocrația excesivă şi risipitoare de la Bruxelles, scrie RT

Însă, întorcându-ne la realitate, marea zi a Brexit a fost amânată până cel puțin la 12 aprilie. Parlamentarii britanici urmează să voteze pentru a treia oară acordul cu privire la Brexit. În cazul în care acordul va fi aprobat, ziua ieşirii va fi amânată cu încă 40 de zile, ceea ce se speră că va fi suficient pentru despărţirea de UE într-un mod destul de ordonat. Anterior, deputații au respins toate opțiunile pe care le-a propus guvernul în legătură cu modul de ieşire din bloc.

Cum îşi va aminti poporul britanic de ziua de 29 martie 2019?

„Nu cred că trebuie să blamăm [ziua] pentru fiasco-ul pe care l-am făcut cu privire la Brexit. Nu este vina zilei de 29 martie; este o zi cât se poate de bună”, a declarat un londonez pentru RT.

Fluxul de știri
0