Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Câți moldoveni aplează zilnic la Serviciul 112

© Sputnik / OsmatescoAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 marchează astăzi un an de activitate operațională.
Serviciul 112, la un an de la lansare: Câți moldoveni au apelat în situații de urgență

Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 are drept scop preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență prin localizarea automată a apelantului. Acesta funcționează în regim nonstop, iar toate apelurile sunt gratuite pentru utilizatori, atât în rețeaua de telefonie fixă, cât și cea mobilă.

Serviciul 112, zilnic, înregistrează în mediu până la 12 mii de apeluri de urgență din toată țara. Acesta permite solicitarea ajutorului ambulanței, poliției și pompierilor doar la un singur număr de telefon și nu la trei, cum obișnuiau să o facă oamenii anterior. Din numărul total de apeluri, aproximativ 70% de apeluri sunt false, abuzive sau nonurgente.

"Aceste apeluri îngreunează eficiența operatorului, deoarece ele ocupă linia telefonică și de multe ori din cauza acestor apeluri au de suferit persoanele care cu adevărat au nevoie de ajutor", a subliniat Ana Carpovici, specialista în relațiile publice la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112.

În cadrul Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 activează 82 de operatori, care reacționează rapid pentru siguranța și protecția cetățenilor Republicii Moldova.

"Ne propunem și în continuare să organizăm un serviciu calitativ în folosul societății și să intervenim prompt de fiecare dată la solicitarea cetățenilor", a menționat Ana Carpovici.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0