Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Predator” - Federația Rusă oferă detalii despre primul său satelit

© Pixabay / PIRO4DСпутник
Спутник - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce SUA își exprimă îngrijorarea cu privire la dezvoltarea de către Moscova de noi sateliți militari, companiile spațiale rusești dezvoltă invenții pașnice și utile la nivel global în domeniul tehnologiilor legate de sateliţi.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Compania rusească finanţată de stat ”Sisteme Spaţiale Ruseşti” a prezentat conceptul și caracteristicile ultimei invenţii dezvoltate – un satelit capabil să devoreze rămășițele care se acumulează pe orbita Pământului.

În cursul unui ciclu operațional complet, satelitul poate recicla până la 500 de kilograme de resturi spațiale, au spus dezvoltatorii, potrivit Sputnik Internaţional. În plus, acesta va folosi gunoiul reciclat, care va fi transformat în combustibil operațional.

Свеча памяти 2016 - Sputnik Moldova
Rusia
Explorarea Lunii: Când Rusia planifică construcția unei baze permanente pe satelit

Satelitul de 2,5 tone va fi trimis în Orbita terestră joasă, la o înălțime de aproximativ 400 de kilometri, unde acesta va găsi prima sa „pradă”, o va prinde folosind o plasă uriaşă în două secțiuni, o va comprima și apoi o va măcina până când va deveni praf.

Produsul rezultat va fi amestecat într-un combustibil pseudolichid, cu ajutorul oxigenului și gazelor cu hidrogen, care vor fi generate de satelit folosind un procesor care regenerează apa.

După cum a spus inventatorul satelitului, Maria Barkova, invenția sa va acționa practic ca un „prădător” în Spaţiu, „devorând” rămăşiţele de la alți sateliți şi deplasându-se pe orbite mai înalte și mai încărcate cu resturi spaţiale.

Acest lucru va permite o reducere a costurilor de amplasare, deoarece nu vor mai fi necesare etape suplimentare pentru amplasarea pe o orbită mai joasă.

Fluxul de știri
0