Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații britanici au respins „Acordul Brexit” a treia oară - Ce urmează

CC0 / Pixabay / MIH83 / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații britanici au respins Acordul de ieșire din UE al Theresei May. Este cea de-a treia înfrângere umilitoare pentru prim-ministrul britanic cu privire la ceea ce trebuia să fie ziua în care Marea Britanie a părăsit UE.

CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Un nou eșec după cele două respingeri anterioare ale acordului Brexit. Deputații britanici nu au fost de acord să aprobe propunerea Theresei May de a vota doar partea de retragere din Acord, nu și declarația politică.

Prin aceasta ar fi trebuit să fie eliminată partea cea mai contestată a textului și să fie lăsată doar partea pe care majoritatea deputaților ar putea să o semneze teoretic. Dar laburiștii au spus că nu pot să sprijine doar o parte a Acordului, deoarece, fără declarația politică, deputații nu au putut fi siguri pentru ce votează de fapt.

May, care a promis deja să renunțe la faza 2 a Brexit pentru a încerca să schimbe opiniile rebelilor conservatori, a fost forțat să voteze ceva, deoarece UE îi spusese Londrei că ar fi de acord doar cu o altă întârziere a Brexit până în 22 mai, dacă prim-ministrul va reuși să obțină un Acord prin Parlament până pe 29 martie.

​Ce urmează

Dacă nu se va schimba nimic până pe 12 aprilie, Marea Britanie va trebui fie să fie de acord să înregistreze candidați la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai și să meargă pe o amânare mult mai îndelungată, fie să se confrunte o ieșire din UE într-un Brexit fără Acord.

Unii brexiteeri se tem că, în cele din urmă, Marea Britanie se va confrunta cu o amânare îndelungată sau, eventual, cu nici un Brexit.

Reacția UE

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a răspuns la rezultatul votului, spunând:

"Având în vedere respingerea acordului de retragere de către Camera Comunelor, am decis să convoc un Consiliu European pe 10 aprilie".

Fluxul de știri
0