Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fără telefoane mobile în timpul orelor. Regula dintr-un liceu din țară

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Brânză
Sergiu Brânză - Sputnik Moldova
Abonare
Nu vor mai butona telefoanele în timpul orelor! Elevii de la Liceul Teoretic "Budești" nu mai au voie să folosească telefoanele mobile atunci când se desfășoară lecțiile. Telefoanele mobile trezesc dezinteresul elevilor față de ore și au un impact negativ asupra reușitei școlare.
Fără telefoane mobile în timpul orelor. Regula care a apărut într-un liceu din Capitală

Tot mai mulți profesori încearcă să-i dezvețe pe școlari de prostul obicei de a utiliza telefoanele mobile în timpul orelor. Rețelele de socializare, jocurile online și apelurile pe care le primesc elevii în timpul studiilor le distrag atenția. În acest sens, administrația liceului a venit cu soluții amiabile.

Noua modificare a Regulamentului de ordine internă a instituției de învățământ stabilește expres că folosirea telefoanelor în timpul orelor de către elev este strict interzisă. Astfel, în cadrul unei ședințe cu părinții aceștia au fost anunțați să respecte și disciplina în timpul orelor. Părinții au fost îndemnați să se conducă după orarul sunetelor și să-și sune copiii doar când aceștia sunt în pauză.

"Înțeleg că telefoanele mobile sunt necesare în viața de zi cu zi. Foarte mulți copii au și alte activități extrașcolare, cursuri de limbă străină sau sport și din punct de vedere al siguranței este necesar ca părintele să cunoască unde se află copilul său. Însă, când părintele sună în timpul orelor, atunci el distrage atenția elevului", a subliniat Sergiu Brânză, directorul instituției de învățământ.

Sergiu Brânză a precizat că elevii care nu vor respecta noile reguli vor fi sancționați. Telefoanele mobile vor fi predate administrației și vor fi întoarse doar părinților elevului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0