Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Uniunea Teatrală și-a desemnat câștigătorii: Actorii de la "Geneza Art" au primit premii

© Sputnik / OsmatescoDaniela Burlaca
Daniela Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 25 martie, Uniunea Teatrală din Republica Moldova și-a desemnat laureații anului teatral 2018.
Uniunea Teatrală și-a desemnat câștigătorii: Actorii de la "Geneza Art" au primit premii

În cadrul Galei Premiilor UNITEM au fost premiați cei mai buni actori, regizori și piese de teatru. Teatrul "Geneza Art" s-a ales cu două premii. Astfel, actrița teatrului Daniela Burlaca s-a învrednicit de premiul pentru cel mai bun rol feminin principal, iar Dana Ciobanu a fost premiată pentru cel mai bun rol feminin secundar.

Premiile le-au revenit încântătoarelor actrițe pentru rolurile pe care le-au jucat în cadrul spectacolului "Gardenia".

 
Spectacolul "Gardenia" după o piesă semnată de Elżbieta Chowaniec, în regia Danielei Burlaca, în care patru generații de femei din aceeași familie își spun povestea de la 33 de ani a prins priză la public de la prima sa reprezentație. Acest spectacol, ca și multe altele jucate pe scena teatrului "Geneza Art", se bucură de un succes enorm, iar cei care-și doresc să vină la spectacole trebuie să se grăbească să procure biletele din timp.

"Probabil noi încercăm să-i transmitem publicului mesaje și teme dureroase, dar adevărate. Le spunem lucrurilor pe nume, dar încercăm să le facem într-o metodă mai artistică, așa încât să bucurăm privirile și sufletul spectatorului și acesta să nu plece cu indiferență acasă", a declarat Daniela Burlaca pentru radio Sputnik Moldova.

Spectacolul "Gardenia" va fi prezentat pe scena teatrului "Geneza Art" pe 27 martie, 13 și 25 aprilie.

Pe 27 martie, întreaga comunitate teatrală va marca Ziua Mondială a Teatrului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0