Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vai de capul celor care aruncă gunoiul la întâmplare: Iată ce au decis autoritățile

© Sputnik / Osmatescogunoi
gunoi - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au decis să majoreze amenzile pentru cei care aruncă gunoiul în spații neautorizate.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, s-a arătat indignat de faptul că oamenii continuă să arunce gunoiul la întâmplare. În acest sens el a cerut ca amenzile pentru această încălcare să fie majorate.

La fel, acesta a declarat că sancțiunile se vor tripla în privința agenților economici care nu au contract cu întreprinderea municipală Autosalubrizare.

”Haideți să fim mai duri cu amenzile. E păcat că elevii de la școli, licee și școli profesionale trebuie să strângă după cineva”, a menționat Codreanu în cadrul ședinței.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Ruslan Codreanu, cu lacrimi în ochi: Ce l-a afectat pe primar

 Codreanu a dat indicații ca direcția juridică să formuleze un demers către Parlament pentru majorarea sancțiunilor pentru murdărie.

”Pe șoseaua Muncești, timp de o săptămână, 1000 de oameni au curățit gunoaiele. Este tragic. Vreau să fac o ofertă pentru cei care nu vor, nu știu. Suntem gata să evacuăm gratis timp de 3 luni. Pe urmă, triplăm sancțiunile pentru cei care nu au contract”, a spus primarul.

Codreanu a cerut companiei ”Autosalubritate” să publice datele GPS cu mașinile aflate în lucru, pentru ca locuitorii orașului să vadă în timp real unde se află mașina care le face curat.

Fluxul de știri
0