Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe microbuze și-au sistat activitatea: Iată din ce cauză

© Sputnik / Miroslav RotariTransport public
Transport public - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șoferi de microbuze nu au ieșit astăzi la muncă. Aceștia sunt nemulțumiți că a fost lansată o nouă linie de troleibuz.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Microbuzele de pe linia 137 care fac legătura dintre Chișinău și localitatea Bubuieci și-au sistat activitatea. Cu o reacție în acest sens a venit și primarul interimar al Capitalei Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook

”Linia 137 de maxi taxi de la Bubuieci și-a sistat activitatea pentru astăzi. Modernizarea face dinozaurii să se revolte...”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook.

În comentariile postării primarului, oamenii se plâng că în această dimineață au întârziat la muncă deoarece microbuzele nu mai circulă. 

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a municipiul Chișinău verifică microbuzele interurbane în cadrul operațiunii speciale “Autobuz”.

Polițiștii au desfășurat controale la Gara Auto Centru din Capitală. În urma verificărilor microbuzelor, poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi reutilări neautorizate precum şi expirarea reviziei tehnice a unităţilor de transport, fisuri în parbriz.

În total, au fost întocmite 15 procese verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 900 lei, cu aplicarea punctelor de penalizare. Nouă unități de transport nu aveau raportul de inspecție tehnică, fiindu-le interzisă exploatarea, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare, iar trei administratori de rută s-au ales cu amendă în mărime de 4 500 de lei fiecare, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Operaţiunea ”Autobuz” a fost iniţiată la data de 18 martie și se va desfășura până la data de 31 martie.

Fluxul de știri
0