Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Satul Costești din raionul Ialoveni a devenit oficial Capitala Tineretului 2019

© Sputnik / OsmatescoNatalia Petrea
Natalia Petrea - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, 24 martie, în scuarul Casei de Cultură din satul Costești, raionul Ialoveni, a avut loc lansarea Programului "Costești – Capitala Tineretului 2019". Pe parcursul acestui an localitatea va beneficia de un milion de lei pentru organizarea a 30 de activități pentru tineret.
Satul Costești din raionul Ialoveni a devenit oficial Capitala Tineretului 2019

Scopul Programului "Capitala Tineretului" este asigurarea creării oportunităților de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viața economică, socială și culturală a țării, prin încurajarea autorităților administrației publice locale şi consolidarea capacităților acestora în procesul de dezvoltare a unui model eficient de implementare a politicii de tineret la nivel local.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primărița satului Costești, Natalia Petrea, a declarat că satul Costeți, ca și multe alte localități, își dorește o dezvoltare mai bună decât a avut-o până acum. Primara este convinsă că acest proiect va aduce prosperitate satului Costești și îi va uni pe tineri.

"Ne bucurăm de acest titlu conferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Ne dorim să sporim activitatea tinerilor și împreună să realizăm lucruri mărețe. Tinerii sunt îndemnați să propună proiecte și idei noi, iar administrația publică locală cu siguranță îi va susține", a spus Natalia Petrea, primara satului Costești.

Astfel, până la finele anului, în satul Costești, raionul Ialoveni vor avea loc un șir de evenimente  dedicate tinerilor, organizate și desfășurate de către organizațiile nonguvernamentale din oraș în parteneriat cu administrația publică locală. Titlul de "Capitala Tineretului" oferă municipiului o finanțare de 1 milion de lei din partea ministerului de resort, bani ce urmează a fi direct utilizați pentru activitățile proiectului.

Programul "Capitala Tineretului" reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale. În anii precedenți, titulatura "Capitala Tineretului" a fost deținută de: Ungheni – 2011, Cahul – 2012, Ialoveni – 2013, Soroca – 2014, Sângerei – 2015, Ialoveni – 2016, Varnița –2017, Cahul – 2018.

Proiectul "Capitala Tineretului" se află la cea de-a IX-a ediție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0