Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Campania ”Noi și Legea”: Elevii, instruiți să respecte legile și normele sociale

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Brânză
Sergiu Brânză - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul lunii martie, în cadrul Liceului Teoretic "Budești", se desfășoară campania "Noi și legea", în cadrul căreia este organizat un amplu program de activități pentru dezvoltarea culturii juridice în rândul elevilor.
Campania "Noi și Legea": Elevii, instruiți să respecte legile și normele sociale

Campania "Noi și legea" este destinată tuturor elevilor instituției de învățământ și are drept scop informarea și propagarea cunoștințelor juridice.

Astfel, în cadrul acestei campanii diriginții desfășoară activități pentru toate categoriile de vârstă. Elevii claselor primare sunt informați despre drepturile și responsabilitățile copilului, rolul lor în familie și despre relația părinte-elev-profesor, drept factor primordial al reușitei școlare.

Elevii claselor gimnaziale și liceale participă activ la activitățile desfășurate în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Ciocana. Astfel, polițistul de sector vine cu informații privind informarea tinerilor despre importanța respectării legilor. Totodată, sancțiunile aplicate pentru încălcarea unor anumite norme prevăzute în Codul Contravențional și Codul Penal sunt aduse la cunoștința elevilor.

”Este necesar ca tânărul să fie informat încă de pe băncile școlii despre drepturile și obligațiile pe care le are în calitate de cetățean. Această campanie de informare este binevenită și utilă pentru a dezvolta cunoștințele și a responsabiliza elevii", a subliniat Sergiu Brânză, directorul instituției de învățământ.

Sergiu Brânză a menționat că pe parcursul lunii martie a avut loc și o adunare cu părinții în care aceștia au fost informați despre fenomenul violenței în familie, abuzul față de copii, consecințele violenței și unde se pot adresa femeile în cazul în care au ajuns victime ale violenței în familie.  

Campania "Noi și legea" se desfășoară anual, pe parcursul lunii martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0