Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Israelul trimite trupe militare la granița cu Fâşia Gaza

© AP Photo / Ariel SchalitIsrael - Granița cu Fâșia Gaza
Israel - Granița cu Fâșia Gaza - Sputnik Moldova
Abonare
Măsura vine după ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a scurtat vizita de luni în Statele Unite, în contextul în care cel puțin șapte persoane au fost rănite după ce o rachetă lansată din Gaza a lovit o clădire rezidențială din centrul Israelului.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Israelul îşi desfășoară cele două brigăzi de infanterie și unități blindate la granița cu Gaza, relatează luni presa locală, citată de Sputnik Internaţional.

Relația dintre Israel și Palestina - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Atac asupra Tel Avivului - Mai mulți răniți, printre care și copii (Video)

Acţiunea vine în contextul în care militarii israelieni au acuzat mişcarea Hamas că a lansat un atac cu rachete din Fâșia Gaza la începutul acestei zile.

Luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că îşi va reduce vizita în Statele Unite și va reveni în Israel pentru a coordona un răspuns la atacul din Gaza.

„Având în vedere evenimentele legate de securitate, am decis să îmi scurtez vizita în Statele Unite. În câteva ore mă voi întâlni cu [președintele american Donald] Trump și mă voi întoarce imediat în Israel pentru a controla acțiunile la fața locului”, a spus Netanyahu.

Netanyahu urmează să se întâlnească cu Trump la Casa Albă pentru semnarea unui ordin de recunoaștere a suveranității Israelului față de Înălţimile Golan.

Declarația sa vine după ce cel puțin șapte persoane, printre care copii, au fost rănite în primele ore ale zilei de luni de o rachetă palestiniană care a lovit un cartier rezidențial aglomerat din Israel.

Fluxul de știri
0