Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de frontieră au rămas mască – Vezi ce a încercat să transporte un ucrainean

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, ca rezultat al desfășurării controlului amănunțit asupra unei persoanei și a unui mijloc de transport.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Un ucrainean a încercat să transporte ilegal peste frontieră un revolver încărcat cu cartușe.

Vamă - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: 87 de cetățeni străini nu au fost lăsați să intre în țară

În punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani, polițiștii de frontieră au depistat în ranița unui ucrainean un revolver încărcat cu șapte cartușe, pentru care nu a fost prezentat niciun document, inclusiv permisul de portarmă.

Astfel, după verificarea documentelor necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, angajații Poliției de Frontieră au luat decizia cu privire la extinderea controlului în vederea excluderii unor bănuieli existente.

Ca urmare, microbuzul de model „Ford Tranzit”, condus de către un cetățean al Ucrainei în vârstă de 38 de ani, a fost supus cercetării minuțioase.

În ranița personală a șoferului, oamenii legii au depistat un revolver de model ”STOLKER” și șapte cartușe în magazia acestuia, precum și două tuburi de cartușe utilizate.

Poliția de Frontieră - Râul Prut - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră, pusă pe jar de doi indivizi: Iată ce făceau pe malul Prutului

La solicitarea de a înmâna la control documentele pentru armă, conducătorul auto nu le-a putut prezenta, ba mai mult, acesta a declarat că nu cunoștea despre restricția de transportare peste frontieră a pistolului procurat recent în Republica Moldova.

Pentru verificarea obiectivă și sub toate aspectele legale, au fost inițiate cercetări suplimentare în vederea stabilirii existenței sau inexistenței bănuielii rezonabile cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sau contravenții, iar arma și cartușele au fost ridicate pentru a fi dispuse constatării tehnico știinţifice.

Bărbatul și-a putut continua călătoria, doar după ce a fost întocmit procesul verbal de constatare a faptei ilegale și obligațiunea de prezentare în cadrul cercetărilor inițiate.

Fluxul de știri
0