Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine l-a învățat pe scriitorul Vitalie Răileanu să facă cele mai bune plăcinte

© SputnikVitalie Răileanu
Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova
Abonare
Scriitorul și criticul literar e talentat nu doar la scris, ci și la făcut plăcinte.

CHIȘINĂU, 26 mart– Sputnik. În cadrul emisiunii ”Probă la microSCOP” de la Radio Sputnik Moldova, criticul literar Vitalie Răileanu a dezvăluit că a învățat lucruri frumoase și demne de la bunicii săi. De exemplu, de la bunica sa a moștenit măiestria de a face plăcinte tare gustoase.

”Bunica a fost o gospodină deosebită. M-a învățat să fac și plăcinte și sarmale. Iar bunicul meu a fost un meșter care putea să facă de la un leagăn până la o ușă din lemn”, spune Vitalie Răileanu.

Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova
Cine dintre scriitorii moldoveni sunt cei mai citiți în străinătate

În cadrul aceleiași emisiuni, criticul Vitalie Răileanu a menționat că primul poem remarcat de alți scriitori a fost scris prin clasa a șasea, lucru care l-a motivat ulterior să aleagă facultatea de litere și să ajungă unu dintre cei mai curtați critici literari de către scriitorii din țara noastră. 

În familia scriitorului s-a citit foarte mult, susține Răileanu. Mai mult, tatăl său deținea o bogată colecție de cărți bune, la care criticul avea acces treptat. 

Menționăm că astăzi criticul și scriitorul Vitalie Răileanu își sărbătorește ziua de naștere. La mulți ani, maestre!

Fluxul de știri
0