Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Produsul solicitat nu a fost livrat în termenii legali? Află ce drepturi ai

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Oricare persoană ar putea ajunge într-o situație mai puțin plăcută când, comandând produse, fie mobilă sau alte bunuri, comanda nu îi este livrată în termenii stipulați în contract. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Nicolae Olărașu, a explicat cum putem proceda dacă ne-am pomenit în asemenea situație și care sunt drepturile noastre în calitate de consumatori?
Produsul solicitat nu a fost livrat în termenii legali? Află ce drepturi ai

Potrivit lui Nicolae Olărașu, consumatorii au o serie de drepturi și beneficii despre care trebuie să știe în cazul în care comanda solicitată de aceștia nu a fost livrată în termenii stipulați în contractul încheiat cu agentul economic.

"În calitate de consumatori, sunteți în drept să beneficiați de la agentul economic de achitarea unor penalități de întârziere. Prin urmare, puteți solicita și o reducere din costul produsului, care prezintă 1% din valoarea totală a produsului pentru fiecare zi de întârziere", a explicat Nicolae Olărașu.

Astfel, oamenii trebuie să-și cunoască drepturile de consumator, care aparent sunt atât de simple, dar care deschid și multe paranteze în acest sens.

În fiecare zi, la Agenția pentru Protecția Consumatorilor sunt înregistrate circa 30-60 de apeluri din partea consumatorilor nemulțumiți. În anul 2017 au fost înregistrate peste 12.000 de apeluri, iar în 2018 - peste 9.000 de apeluri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0