Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vestele Galbene protestează la Paris, chiar dacă militarii au voie să deschidă focul

© REUTERS / PHILIPPE WOJAZERПротест "желтых жилетов" в Париже
Протест желтых жилетов в Париже - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Valul de proteste ale "Vestelor Galbene" a ajuns şi în acest weekend la Paris, în pofida interzicerii manifestaţiilor de-a lungul Champs-Elysees, anunțată de premierul francez Edouard Phillippe, după violențele care au izbucnit săptămâna trecută.

CHIȘINĂU, 23 mart– Sputnik. Înaintea celui de-al 19-lea act al protestelor "vestelor Galbene" din această sâmbătă, au fost mobilizate trupe pentru a ajuta poliția să se concentreze asupra protejării ordinii publice din Paris. Armata poate merge până la deschiderea focului dacă viața lor sau viața persoanelor pe care le apără sunt amenințate, a declarat, vineri, generalul Bruno Leray, guvernatorul militar de la Paris.

Poliția franceză a interzis protestele pe Champs-Elysees și în vecinătatea sa, care urmau să aibă loc în această sâmbătă, 23 martie, potrivit afirmației lor. Măsuri de precauție similare au fost luate de poliție în orașele franceze Nisa, Marsilia și Metz.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a anunțat anterior că trupele Operațiunii Sentinelle vor fi redistribuite pentru a proteja ordinea publică la demonstrațiile Vestelor Galbene. Aceste forțe patrulează străzile și protejează aeroporturile, gările, lăcaşurile de cult și alte locaţii; au fost mobilizați pentru protecția împotriva terorismului după atacurile teroriste din 2015.

Președintele francez Emmanuel Macron a subliniat că soldații nu vor fi implicați în păstrarea ordinii publice.

Fluxul de știri
0