Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce fac șoferii de maxi-taxi în Capitală, chiar și polițiștii au rămas mască – Video

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare, care desfășoară Operațiunea „Autobuz”, a ajuns la o concluzie îngrijorătoare: un șofer de maxi-taxi comite în fiecare minut o încălcare a regulilor de circulație rutieră.

CHIȘINĂU, 23 mart– Sputnik, S.P. Începând de luni, 18 martie curent, Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară operațiunea „Autobuz” pe tot cuprinsul țării. Aceasta are scopul de a supraveghea traficului rutier în vederea asigurării siguranței traficului rutier la transportarea pasagerilor cu transportul public de călători și de a depista și documenta cazurile de exploatare a vehiculelor care nu corespund normativelor tehnice.

Inspectorii de patrulare au făcut o analiză video a încălcărilor rutiere pe care le comit șoferii de maxi-taxi din Capitală. Prima constatare făcută de oamenii legii este că acestea sunt "foarte frecvente". Și anume, șoferii acestor mijloace de transport înregistrează la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara stațiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.

De asemenea, inspectorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic cu șoferii de troleibuze, pentru ca fiecare șofer să conștientizeze că, atunci când transportă pasageri, ei sunt responsabilii de siguranța călătorilor.

În acest context, inspectorii INP le solicită și le reamintesc șoferilor regulile de baza întru prevenirea abaterilor RCR:

Mașină parcată pe trecerea de pietoni Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Le-a scuipat în față și pietonilor, și polițiștilor: Fapta unui șofer din Capitală - Foto

- să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;

- să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;

- să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;

- să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Inspectoratul Național de Patrulare mizează pe responsabilitatea atât a agenților economici, cât și a conducătorilor auto pentru ca viața pasagerilor să fie în deplină siguranță. Operațiunea „Autobuz” va avea loc până în data de 31 martie.

 

Fluxul de știri
0