Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinos: Un bărbat din Cimișlia a făcut asta într-un magazin din Capitală - Video

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaАрест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Datele statistice demonstrează că cele mai multe crime sunt săvârșite în mediul urban, însă de cele mai multe ori sunt comise de tineri din mediul rural. Poliția oferă detalii despre cel mai recent caz în care a fost implicat un tânăr din raionul Cimișlia.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Polițiștii din sectorul Râșcani din Capitală l-au reținut pentru 72 de ore pe un bărbat de 28 de ani, din Cimișlia. Acesta este suspectat de comiterea mai multor furturi dintr-un magazin.

Oamenii legii au stabilit că, pe parcursul lunilor februarie-martie, suspectul a comis un șir de furturi dintr-un magazin din sectorul Râșcani, de unde a furat mai multe pachete cu țigări, cauzând un prejudiciu de 38 de mii de lei.

În cadrul audierilor, bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Poliția precizează că individual a mai fost judecat pentru furt și escrocherie.

Pe acest caz a fost pornită o cauză specială pentru furt. Bărbatul riscă o amendă de la 32 de mii 500 la 67 de mii 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la patru ani.

Fenomen alarmant: Cele mai multe infracțiuni, comise la oraș de tineri de la sate

Potrivit datelor statistice, cele mai multe crime sunt săvârșite în mediul urban, însă de cele mai multe ori sunt comise de tineri din mediul rural. Este un fenomen îngrijorător în societatea moldovenească.

Totodată, oamenii legii precizează că cel mai înalt nivel al infracționalității rămâne a fi în mediul urban, în special în municipiile Chișinău și Bălți. Fostul ministru adjunct de Interne, Ghenadie Cosovan, a declarat anterior pentru Sputnik Moldova că aproape jumătate dintre infracțiunile comise în țară au fost înregistrate în Chișinău. Totodată, Cosovan este de părere că nu se poate afirma că nivelul infracționalității este mai mare la oraș decât la sat.

Potrivit lui, furturile din apartamente înregistrate cel mai des la oraș sunt comise de cele mai multe ori de persoane care locuiesc la sat. ”Iată de ce, consideră Cosovan, dacă numărul de infracțiuni crește, acesta este aproximativ același atât la oraș, cât și la sat".

Fluxul de știri
0