Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Grăbiți-vă! Au mai rămas puține zile în care puteți procura polița medicală cu reducere

© Sputnik / Miroslav RotariGaran Iuliana
Garan Iuliana - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 35 de mii de persoane și-au cumpărat, până pe 10 martie, polița de asigurare medicală cu reducere de 50, 60 și 75 la sută.
Grăbiți-vă! Au mai rămas puține zile în care puteți procura polița medicală cu reducere

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", şefa de direcţie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină Iuliana Garam a declarat că numărul persoanelor care achită prima de asigurare obligatorie medicală în sumă fixă este în continuă creștere. Potrivit ei, până pe data de 10 martie s-au asigurat cu circa patru mii de persoane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Numărul celor care doresc să fie asigurați medical este în creștere în ultimii ani. Persoanele deja au început să conștientizeze necesitatea de a-și asigura riscul financiar în caz de îmbolnăvire. Totodată, ei realizează că vor beneficia de întregul pachet de servicii medicale, care este foarte vast și include practic toate serviciile", a spus Iuliana Garam, șefa de direcție CNAM.

Totodată, Iuliana Garam a menționat că din numărul total de plătitori, mai mult de 22 de mii de persoane au beneficiat de o reducere de 50 la sută din valoarea primei. Printre aceștia se enumeră: fondatorii de întreprinderi individuale, arendașii, arendatorii, deținători de patent și alți cetățeni care nu sunt angajați şi nu sunt asigurați de Guvern.

Circa 10 600 de persoane, proprietari de teren agricol, au beneficiat de reduceri de 75% la achitarea primei și au achitat 1014 lei.

Prima AOAM în sumă fixă constituie în anul curent 4056 lei. Reducerile de 50%, 60% și 75% sunt valabile până pe 1 aprilie inclusive.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0