Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaj: Ce partide vor face coaliție în Parlamentul Republicii Moldova?

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 5 noiembrie 2015
Ședința Parlamentului 5 noiembrie 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Scenariile post-electorale sunt multe, unele argumentate, altele mai puțin: de la formarea unei coaliții între partide de stânga și cele de dreapta, până la renunțarea la ideea de a forma o coaliție.

Analiștii politici au făcut fel de fel de prognoze, liderii de partid la fel, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vorbește de cinci scenarii post-electorale posibile.

Trebuie să menționăm că pe 24 februarie, în Republica Moldova, la alegeri parlamentare, pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale.

Potrivit rezultatelor, PSRM are 35 de mandate, blocul electoral ACUM - 30 de mandate, PDM – 26 de mandate și Partidul Politic ȘOR – 7 mandate, în Parlament au mai trecut și 3 candidați independenți.

În aceste condiții, este interesant să aflăm care este părerea internauților moldoveni. Vă oferim posibilitatea de a vă exprima prin intermediul unui sondaj online, răspunzând la o întrebare:

Ce partide vor face coaliție în Parlamentul Republicii Moldova?

  • PSRM și PDM
  • PDM și blocul electoral ACUM
  • PDM, PSRM și Partidul Politic ȘOR
  • PSRM și blocul electoral ACUM
  • PDM, Partidul Politic ȘOR și alți deputați
  • Nu se va forma o coaliție, vom avea alegeri anticipate
  • Nu știu, nu răspund

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0