Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Copiii din satul Petropavlovca își doresc să citească, dar nu au ce: Iată cum poți ajuta

© Sputnik / OsmatescoMihaela Pascal și Anița Dumitrița
Mihaela Pascal și Anița Dumitrița - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 4 martie, Fundația de Binefacere "Caritas Moldova" a lansat campania: "Dăruiește bucuria de a răsfoi o carte". Scopul campaniei este de a colecta cărți pentru biblioteca din satul Petropavlovca, raionul Sângerei.
Copiii din satul Petropavlovca își doresc să citească, dar nu au ce: Iată cum poți ajuta

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentantele Fundației de Binefacere "Caritas Moldova" Mihaela Pascal și Dumitrița Anița au relatat că această inițiativă a venit la solicitarea copiilor, care frecventează centrul de zi din satul Petropavlovca și sunt dornici de lectură. Centrul de zi este frecventat de către 20-25 de copii.

"La acest centru de zi vin copiii din familii social vulnerabile. Centrul activează după orele amiezii unde copiii au posibilitatea de a lua o masă caldă. Pe lângă aceasta, profesorii îi ajută să facă temele pe acasă și comunică cu părinții lor. De aici a pornit această campanie. Lucrând concomitent cu copiii am observat că sunt mulți copii pasionați de lectură", au povestit reprezentantele Fundației de Binefacere "Caritas Moldova".

Biblioteca din satul Petropavlovca  și-a început activitatea în anul 1969 și a ajuns într-o stare deplorabilă. Rafturile sunt aproape goale, iar majoritatea cărților care au mai rămas sunt vechi și cu paginile desprinse. Astfel, Fundația de Binefacere "Caritas Moldova" îndeamnă oamenii să contribuie la îmbogățirea bibliotecii cu diverse poeme, enciclopedii, povești, romane, care le-ar fi interesante copiilor, dar și adulților.

Oamenii sunt îndemnați să dăruiască o carte pe care deja au citit-o sau să cumpere o carte nouă, sau să doneze o sumă cât de mică de bani din care s-ar putea cumpăra cărți.

"Cei care vor să se alăture acestei inițiative pot să aducă cărțile în incinta Centrului Social Caritas Moldova ce se află pe str. Gh.Asachi 30/1, să facă donații accesând butonul "Cum ne poți ajuta" de pe site-ul www.caritas.md sau prin intermediul terminalelor de plată: Qiwi, MMPS, RunPay", au subliniat invitatele.

Campania de colectare a cărților pentru biblioteca din satul Petropavlovca este la prima ediție și se va încheia pe 31 martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0