Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Abonament anual de călătorie de tip nou pentru pensionari: Iată cum arată - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Abonare
Pensionarii din Capitală vor circula cu transportul public în baza unui abonament anual de tip nou - Iată cum arată acesta.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Pensionarii pentru limită de vârstă, care beneficiază de gratuități la transport în raza municipiului, vor călători în troleibuz și autobuz, în baza abonamentelor anuale de tip nou, informează Primăria Capitalei.

Potrivit autorităților, înlocuirea abonamentelor anuale pentru pensionari a fost necesară datorită modificării cuantumului pensiei/venitului lunar al beneficiarilor, până la 3000 lei, dar și pentru îmbunătățirea măsurilor de securitate a documentelor de acest tip.

Acestea au fost puse în circulație începând cu 1 martie, însă, în această perioadă, beneficiarii au putut călători și în baza vechilor abonamente anuale, perioadă în care pensionarii au fost informați despre necesitatea perfectării actului de tip nou.

O decizie privind punerea în circulație a noului model de abonament anual pentru călătoria în transportul public, în raza municipiului Chișinău a fost aprobată recent de Consiliului municipal Chișinău, la propunerea Î.M. „Regia Transport Electric".

Abonamentul de tip nou este pus în circulație începând cu 01.03.2019 și este valabil până la data de 31.03.2020.

Cheltuielile pentru confecționarea abonamentelor anuale de tip nou vor fi suportate de Î.M. ”Regia transport electric” în comun cu Î.M. ”Parcul urban de autobuze”.

Amintim că persoanele eligibile pentru a gratuități la călătoria în transportul public municipal (troleibuz și autobuz) sunt cetățenii care beneficiază de pensii pentru limită de vârstă, ale căror venituri lunare nu depășesc valoarea de 3000 de lei. Oamenii au posibilitatea de a alege dintre suma lunară de 70 de lei și abonamentul anual.

Fluxul de știri
0