Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modificări importante: Ce-i așteaptă pe conducătorii auto din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariBariere de parcare
Bariere de parcare - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău a comentat modificările operate de Guvern la Regulamentul Circulației Rutiere, care se referă la modalitatea de parcare a automobilelor.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, a subliniat că pe cea mai mare parte a bulevardului Ștefan cel Mare nu pot fi amenajate parcări.

Declarația oficialului a venit în contextul deciziei Guvernului de a opera modificări la Regulamentul Circulației Rutiere. Potrivit acestei decizii, parcarea automobilelor pe trotuar va fi permisă doar în locurile special amenajate și cu condiția să fie lăsat un spațiu liber de cel puțin 1,5 m pentru circulația pietonilor.

Există unele artere unde nu poate fi admisă parcarea pe trotuar. De aceea pilonii (bariere de parcare instalate de autoritățile capitalei – n. red.) vor rămâne acolo. Aceasta este viziunea strategică a primăriei Chișinăului, a spus Grozavu. Considerăm că pe cea mai mare parte a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt nu trebuie să fie amenajate parcări, a mai adăugat acesta.

Acesta a atras atenția asupra câtorva aspecte negative care ar putea fi provocate în cazul parcării vehiculelor pe trotuarele arterei centrale a Capitalei.

Drum - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Reabilitarea infrastructurii rutiere din Capitală în 2019: 2500 locuri pentru parcare

Potrivit funcționarului, acest lucru va îngreuna în primul rând circulația transportului, atât public, cât și privat. În al doilea rând, parcarea pe trotuare exclude practic în totalitate posibilitatea utilizării pistelor pentru cicliști, deoarece automobilele vor ocupă de fapt acest loc.

De altfel, în zona centrală mașinile pot fi parcate în regiunea străzilor Ismail și Ion Creangă, unde sunt amenajate spații corespunzătoare.

Potrivit lui Grozavu, barierele de parcare (pilonii) vor fi instalate nu doar pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe alte artere ale Capitalei - strada V. Alecsandri și bulevardul C. Negruzzi.

Guvernul a operat modificările la Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu fi create obstacole la deplasarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu cărucioare sau oamenilor în etate.

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau borduri, destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0