Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, îngrijorat în legătură cu o eventuală destabilizare a situației în Găgăuzia

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah - Sputnik Moldova
Abonare
Adunarea Populară din autonomie a amânat, în ajun, alegerile bașcanului Găgăuziei, stabilite pentru data de 19 mai, pentru data de 30 iunie.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu o eventuală destabilizare a situației din Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuz-Yeri.

Adunarea Populară din autonomie a amânat, în ajun, alegerile bașcanului Găgăuziei, stabilite pentru data de 19 mai, pentru data de 30 iunie.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Decizie fără precedent în Găgăuzia: Alegerile bașcanului au fost amânate

Șeful statului a avut în această dimineață o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Liderul autonomiei l-a informat pe Dodon despre situația din regiune.

”Mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu eventuala destabilizare a situației din autonomia Găgăuză”, a anunțat după întrevedere șeful statului.

Deputații locali au modificat și Codul Electoral local al UTA Găgăuz-Yeri. Modificările se referă la majorarea pragului de validare a alegerilor în regiune, de la 33 la sută la 50 la sută. Aleșii locali din regiune au mai stabilit ca la baza formării listelor electorale să stea Registrul de Stat al Alegătorilor din Republica Moldova.

Bașcanul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, a declarat că este gata să promulge doar acele modificări care se referă la ajustarea Codului Electoral local cu Statutul juridic al UTA Găgăuz-Yeri și anume schimbările legate de majorarea pragului de validare a alegerilor de la 33 la 50 la sută. Cât privește modificările legate de listele electorale, Vlah a menționat că acestea nu au nicio legătură cu Statutul juridic al UTA Găgăuz-Yeri

Fluxul de știri
0