Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Trucul la care recurg polițiștii de patrulare: Amenzile curg gârlă

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Апостол
Павел Апостол - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În municipiul Chișinău se desfășoară operaţiunea „Girofarul”. Mai mulți șoferi riscă să fie amendați în cazul în care ezită să cedeze trecerea maşinii de ambulanță.
Trucul la care recurg polițiștii de patrulare: Amenzile curg gârlă

Potrivit șefului serviciului Info Trafic al Inspectoratului Național de Patrulare, căpitan de poliție Pavel Apostol, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, organizează operaţiunea „Girofarul”. Reprezentantul INP a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că acţiunea se desfășoară pe străzile din Chişinău. O ambulanță cu girofarul conectat testează responsabilitatea conducătorilor auto din trafic.

„În mașina de salvare este prezent un agent de patrulare și respectiv din urmă se deplasează 2 sau 3 unități de transport al INP. Persoana care se află în mașina de salvare observă conducătorii auto care nu acordă prioritate în trafic mijlocului de transport cu regim special de circulație și respectiv transmite informația despre șoferii nedisciplinați echipajelor de poliție”, a precizat Pavel Apostol.

Potrivit legislației contravenționale, în cazul în care un șofer nu acordă prioritate mijlocului de transport cu regim special de circulație, el riscă o amendă de 1500 de lei și trei puncte de penalizare.

Autor: Eduard Maciac

 

Fluxul de știri
0