Un asteroid imens va străbate, peste câteva zile, spațiul dintre Pământ și Lună

© Photo : JAXAAsteroid
Asteroid - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 22 martie asteroidul se va se va afla la cea mai mică distanță de Pământ și va putea fi urmărit prin telescop.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. În această săptămână un corp ceresc de mari dimensiuni se va apropia de Terra la o distanță mai mică decât distanța dintre Planeta noastră și Lună.

Lățimea asteroidului cu numărul 2019EA2, descoperit recent, constituie circa 30 de metri, ceea ce înseamnă de două ori mai mare decât dimensiunea meteoritului care a căzut lângă Celiabinsk în anul 2013. Se va apropia de Pământ la o distanță de circa 304 mii km, în cazul în care cea mai mică distanță de la Pământ până la Lună este de 375 mii km. Asteroizi de dimensiuni nu prea mari trec deseori pe lângă Planeta noastră, însă destul de rar atât de aproape.

​Asteroidul se deplasează cu o viteză de circa 5 km/sec. Apropierea maximă de Terra se prevede pentru data de 22 martie. Mișcarea corpului ceresc va putea fi urmărită atât cu ochiul liber, cât și în timpul transmisiunii în direct pe site-ul telescopului virtual.

Ночной клуб Sin club & lounge в здании бывшей церкви в Шотландии - Sputnik Moldova
Apocalipsa din zilele noastre: Iată ce au ajuns bisericile în Europa

La începutul anului 2019 savanții de la universitatea de stat din Sankt Petersburg au comunicat că, peste 10 ani, asteroidul Apophis va trece periculos de aproape de Pământ. Masa și viteza acestui asteroid vor fi suficiente ca să distrugă Planeta în caz de impact. Dacă însă orbita asteroidului nu va fi deviată, de data aceasta el va trece pe alături.

În sistemul solar există o mulțime de asteroizi și comete, ale căror orbite se intersectează cu cea a Pământului, ceea ce înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, aceste corpuri cerești se pot ciocni cu Planeta noastră. Oamenii de știință au descoperit minim 20 de mii de astfel de corpuri. În total, potrivit calculelor, Pământul este amenințat de peste 100 de mii de corpuri cerești.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0