Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit un mare regizor rus, autor al unor filme cunoscute și îndrăgite de public

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЮбилей Госфильмофонда России
Юбилей Госфильмофонда России - Sputnik Moldova
Abonare
Marele regizor Marlen Huțiev, o adevărată legendă a cinematografiei ruse, a murit astăzi, în Spitalul Botkin din Moscova.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Regizorul de cinema Marlen Huțiev a murit pe 19 martie, la vârsta de 93 de ani, au comunicat pentru RIA Novosti surse din cadrul Uniunii Cineaștilor.

Huțiev a fost spitalizat la sfârșitul lunii decembrie, iar în ianuarie starea acestuia s-a ameliorat. Din 16 martie, regizorul era internat în secția reanimare a Spitalului Botkin.

”Cel mai probabil, ceremonia de rămas bun va avea loc la Casa Cineaștilor din Moscova, căreia i-a consacrat întreaga sa viață”, a declarat vicepreședintele Uniunii Cineaștilor din Rusia, Klim Lavrentiev.

© Sputnik / Еланчук / Accesați arhiva multimediaRegizorul Marlen Huțiev
A murit un mare regizor rus, autor al unor filme cunoscute și îndrăgite de public - Sputnik Moldova
Regizorul Marlen Huțiev

Marlen Huțiev este unanim recunoscut drept un clasic al cinematografiei ruse. El a realizat mai multe filme care au fost îndrăgite și apreciate de public, dar și de colegii de breaslă. Printre acestea se numără ”Primăvara pe strada Zarecinaia” ("Весна на Заречной улице", 1956), ”Cei doi Fiodor” ("Два Федора", 1958), ”Avanpostul lui Ilici” ("Застава Ильича", 1964), ”Ploaie de iulie” ("Июльский дождь", 1966) și altele.

La Festivalul Internațional de Film de la Veneția, pelicula ”Avanpostul lui Ilici” a fost menționată cu Premiul special al juriului și cu aur la Festivalul de Film de la Roma.

În anul 1986, regizorului i-a fost conferit titlul de Artist al Poporului din URSS.

Fluxul de știri
0