Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Fruct cu proprietăți miraculoase, care te protejează de cancer şi de radiaţii

© SputnikPiață, fructe, legume - Imagine Simbol
Piață, fructe, legume - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un fruct cu proprietăţi miraculoase, având o cantitate substanţială de antioxidanţi şi minerale, are şi capcitatea de a proteja împotriva radiaţiilor.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Fructele de Aronia, sau scoruşele, conţin o cantitate de antioxidanţi de aproape 15 ori mai mare decât cantitatea de antioxidanţi pe care o au rodiile sau afinele, potrivit doctorulzilei.ro

De asemenea, aceste fructe mici, de culoare neagră, sunt bogate în vitamina C, conţinând şi vitamina P, care ajută la fixarea vitaminei C în organism, dar şi vitaminele B1 şi B2. Au şi un conţinut bogat de minerale: calciu, magneziu, iod, fier, potasiu, fosfor.

Aronia

Consumul fructelor de Aronia îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sangvină şi ameliorează stările de stres.

Ele sunt recomandate şi în tratarea bolilor copilăriei. Scoruşele au proprietăţi antiseptice (ajutând organismul în lupta sau prevenirea infecţiilor virale şi bacteriene), antihistaminice (fiind benefic pentru diferite tipuri de alergii), dar şi proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene.

O altă proprietate importantă a lor este că protejează împotriva radiaţiilor emanate de calculator, telefonul mobil şi televizor.

Fluxul de știri
0