Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia: Două submarine nucleare se vor alătura Flotei ruseşti în 2019 (Video/Foto)

© Sputnik / Ильдус Гилязутдинов / Accesați arhiva multimediaSubmarin - Imagine Simbol
Submarin - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Ambele submarine prezintă îmbunătățiri față de modelele-proiect iniţiale şi se așteaptă să intre în funcţiune şi altele până în 2021.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Două submarine cu motor nuclear – Kazan și Kniaz (Prinţul) Vladimir – se vor alătura Marinei rusești înainte de sfârșitul anului, a declarat marți ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a postat, pe contul oficial de Twitter, un videoclip care prezintă viitoarele nave.

Vorbind în cadrul unei întruniri la Severodvinsk, Șoigu a declarat că noile submarine vor „defini imaginea viitoare a submarinelor [rusești], vor permite creșterea potențialului defensiv și consolidarea poziției Rusiei în Oceanul Mondial”.

​Construcția submarinului Kazan a început acum zece ani, în 2009. Submarinul a fost lansat în 2017 și este supus testelor în prezent. Construcția submarinului „Prinţul Vladimir” a început în 2012, iar submarinul a fost lansat, de asemenea, în 2017.

​Ambele submarine sunt versiuni modernizate ale modelelor-proiect anterioare - 885 și 955. În prezent, există o singură navă Proiect 885, K-560 Severodvinsk. Există trei submarine Proiect 955 în serviciu.

​În timp ce Kazan este înarmat cu rachete de croazieră Kalibr și Oniks, „Prinţul Vladimir” este dotat cu rachetele nucleare RSM-56 Bulava, denumite și SS-NX-30.

Se aşteaptă ca încă cinci nave Proiect 885 și încă patru submarine Project 955 să se alăture Marinei ruseşti până în 2021.

Fluxul de știri
0