Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală - Sfatul expertului

© Sputnik / OsmatescoVlad Sainciuc
Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Deși specialiștii recomandă să consumăm 2 litri de apă pe zi, totuși nevoia de apă diferă pentru fiecare persoană în funcție de greutatea corporală.
Câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală - sfatul expertului

Pentru a afla care este cantitatea exactă de apă pe care ar trebui să o bem în fiecare zi, trebuie să luăm în considerare greutatea corporală și să o împărțim în două. Rezultatul acestei operații matematice este egal cu numărul de pahare cu apă de care corpul are nevoie în fiecare zi.

În acest context, expertul în medicină naturistă, Vlad Sainciuc, a oferit un exemplu:

O persoană care are 70 kg și împarte greutatea în două părți, ca rezultat, este egal cu 35 de kg, ceea ce înseamnă 9 pahare pe zi, adică 2,4 litri.

Totodată, Vlad Sainciuc a precizat că cantitatea necesară de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic diferă și de anotimp. Astfel, în timpul verii, indiferent de nivelul de efortul fizic depus, trebuie să consumați o cantitatea mai mare de apă, din cauza temperaturilor ridicate. Apa ajută la menținerea echilibrului hidric şi termic al corpului.

Expertul în medicină naturistă vă sfătuiește să evitați băuturile alcoolice, carbogazoase şi în special pe cele cu aport de cofeină şi zahăr.

"Organismul omului are nevoie în primul rând de apă. Nu consumați alte băuturi în zilele caniculare de vară. Acestea nu ajută la hidratarea organismului. Nu uitați să consumați cât mai frecvent apă. Omul poate trăi fără mâncare chiar și o lună de zile, dar fără apă doar 5-6 zile", a subliniat Vlad Sainciuc în studioul Radio Sputnik Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0