Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă năpastă amenință omenirea - Milioane de oameni sunt în pericol

Abonare
Încălzirea globală pe Terra ar putea lua milioane de vieți.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Schimbările climatice, inclusiv încălzirea puternică în Arctica, precum și alte pericole, vor provoca moartea prematură a milioane de oameni în Asia, Orientul Apropiat și Africa, se menționează în raportul ONU, publicat pe site-ul organizației.

La întocmirea raportului respectiv și-au adus contribuția 250 de savanți și experți din 70 de țări ale lumii. Ei consideră că principalele pericole sunt încălzirea globală, rezistența bacteriilor la medicamente, poluarea apei potabile și altele.  

Planeta Pământ, văzută din cosmos - Sputnik Moldova
Lumea nu va mai fi la fel. Ce se va întâmpla cu omenirea până în 2050

Potrivit oamenilor de știință, din cauza acestor factori se poate reduce fertilitatea bărbaților și cea a femeilor, deoarece factorii menționați anterior vor provoca anomalii endocrine și dereglări ale sistemului nervos.

Se estimează ca, până în anul 2050, temperatura medie în Arctica va crește cu 3–5 grade, iar până în anul 2080 - cu 5–9 grade, ceea ce va provoca topirea totală a gheții în regiune și ridicarea nivelului mării. Această creștere este stabilită cu luarea în calcul a gazelor emise deja în atmosferă și acumulării căldurii în Ocean.

Volumul ghețurilor veșnice care conțin milioane de tone de carbon se va reduce cu 25 procente, fapt care va genera o încălzire și mai mare, făcând imposibilă astfel realizarea obiectivelor Acordului de la Paris privind limitarea creșterii temperaturii la doar două grade Celsius.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0