Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: De ce sunt copiii agitaţi şi stresaţi - Greşeala pe care o fac părinţii

© Sputnik / Miroslav RotariCopii - Imagine Simbol
Copii - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Părinţii se plâng deseori că micuţii sunt agitaţi, stresaţi, nu vor să se joace, nu pot să se concentreze şi sunt nemulţumiţi. Care este cauza şi ce recomandă un cunoscut psiholog rus.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Deşi astăzi copiii au deseori jucării mai multe decât într-un magazin, părinţii se plâng că micuţii sunt agitaţi şi stresaţi, nu vor să se joace. Cauza este că prea multe jucării pot dăuna psihicului copilului.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Societate
Psiholog, către părinți: nu mai strigați la copiii voștri, metoda asta nu funcționează

Potrivit psihologului rus Tatiana L. Şişova, şi belşugul este un stres, iar diversitatea peste măsură are un efect negativ asupra psihicului, deprimându-l.

Dacă aceste efecte se răsfrâng negativ asupra adulţilor, cu atât mai mult se întâmplă asta în cazul copiilor, al căror psihic este foarte vulnerabil.

„Prisosinţa atrage după sine plictiseala, apatia. Iată de ce pediatrii îi sfătuiesc insistent pe părinţi să-i dea copilului doar câteva jucării, iar pe celelalte să le pună cât mai departe, ca el să uite de ele pentru un timp şi apoi, când va veni momentul, să se joace pasionat cu ele ca şi cu unele absolut noi”, atrage atenţia psihologul Tatiana L. Şişova în cartea sa „Probleme şi dificultăţi în educarea copiilor: îndrumar pentru părinţi”, citată de portalul Doxologia

Fluxul de știri
0