Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump a amenințat Uniunea Europeană și a criticat negocierile pentru Brexit

© REUTERS / JORGE SILVADonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Trump a amenințat UE cu introducerea tarifelor vamale pentru mărfurile europene și a comentat Brexit-ul.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că în cazul în care UE nu va purta negocieri în legătură cu comerțul, atunci SUA vor introduce tarife vamale pentru mai multe mărfuri europene.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit fără acord: Măsuri urgente pentru protejarea UK - modificări la tarife

"Ei vor să vorbească cu noi, însă dacă nu o vor face, atunci vom introduce tarife la multe mărfuri", a declarat acesta la Casa Albă în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar.

Liderul american a ținut să sublinieze că și-ar dori să încheie un acord comercial atât cu Marea Britanie, cât și cu UE.

Acesta a ținut să-și expună opinia în legătură cu Brexit. În opinia lui Trump, negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din UE merg foarte prost.

“Am prezis Brexit. Am avut dreptate. Sunt mirat cât de prost decurge totul din punct vedere al negocierilor. Cred că discuțiile trebuie să decurgă altfel. E o situație complicată. E o problemă foarte complicată”, a declarat Trump.

Fluxul de știri
0